Zithromax dosering

Zithromax is een medicijn met de werkzame stof azitromycine. Deze stof valt onder de noemer macrolide-antibioticum en zorgt ervoor dat bacteriën geen eiwitten meer aan kunnen maken. Dit betekent dat de bacteriën zich niet meer voort kunnen planten, waarna ze langzaam sterven en de infectie verdwijnt. Door Zithromax te gebruiken, kunt u een vervelende bacteriële infectie genezen en verdwijnen de symptomen de bij deze infectie horen als sneeuw voor de zon.

Zithromax wordt doorgaans doorgeschreven bij verschillende soorten bacteriële infecties, waaronder chlamydia, gonorroe, een longontsteking, bronchitis, een huidinfectie en diarree door een bacterie. Heeft u te maken met een bacteriële infectie en heeft uw arts u Zithromax voorgeschreven om uw infectie te laten verdwijnen? Lees dan in dit artikel welke dosering van het geneesmiddel u aan moet houden om het medicijn op de juiste manier te gebruiken.

Klik op de afbeelding voor meer informatie

De Zithromax dosering: twee mogelijkheden

Er zijn twee mogelijke doseringen van Zithromax die u voorgeschreven kunt krijgen van uw arts. Ten eerste is er de lage dosering van 250 mg, die doorgaans voorgeschreven wordt als de bacteriële infectie niet zo ernstig is, als de infectie pas net ontstaan is of als de gebruiker van het geneesmiddel jong of juist vrij oud is. De tweede dosering die u voorgeschreven kunt krijgen als u Zithromax moet gebruiken van uw arts, is de dosering van 500 mg. Deze dosering wordt doorgaans voorgeschreven als de infectie wat ernstiger is of als de standaard dosering van 250 mg niet voldoende heeft geholpen om de infectie te laten verdwijnen.

De arts bepaalt altijd welke dosering u krijgt. Doorgaans begint u eerst met de lagere dosering van het geneesmiddel, om enkel op te schalen naar een hogere dosering als de dosis van 250 mg niet werkt. Enkel als u een zeer ernstige infectie heeft, krijgt u direct de dosering van 500 mg voorgeschreven.

Het is belangrijk niet af te wijken van de Zithromax dosering die u van uw dokter gekregen heeft. Krijgt u de lagere dosering en werkt het medicijn niet voldoende, dan moet u contact opnemen met uw dokter om te bespreken of u de hogere dosering kunt krijgen.

Zithromax dosering voor kinderen

Zithromax kan ook voorgeschreven worden aan kinderen, maar dan is de Zithromax dosering vaak wel anders. Kinderen met een gewicht tot 45 kilo krijgen doorgaans Zithromax druppels voorgeschreven, waarbij de dosering door de arts wordt bepaald. Kinderen die zwaarder wegen dan 45 kilo, krijgen vaak wel de standaard dosering van 250 mg. Ook hierbij geldt dat de arts de uiteindelijke Zithromax dosering bepaalt op basis van de leeftijd, het gewicht, de gezondheid en de ernst van de infectie.

Het gebruik van Zithromax

De dokter bepaalt niet alleen welke dosering Zithromax u krijgt, maar ook hoe lang u deze Zithromax dosering moet gebruiken. Afhankelijk van de aandoening die behandeld moet worden met het geneesmiddel, duurt een kuur met Zithromax doorgaans 1 tot 5 dagen. In sommige gevallen is een langdurige kuur noodzakelijk, maar dit wordt dan altijd besloten door de arts in kwestie.


Zithromax kopen zonder recept »