Zithromax alcohol

Zithromax is een geneesmiddel dat gebruikt wordt om een bacteriële infectie te genezen en de klachten van de infectie te laten verdwijnen. Het geneesmiddel bevat de werkzame stof azitromycine, die ervoor zorgt dat de schadelijke bacteriën in uw lichaam geen eiwitten meer kunnen aanmaken. Kunnen de micro-organismen geen eiwitten meer aanmaken, dan kunnen ze zich niet meer voortplanten en zullen ze uiteindelijk vanzelf sterven. Door de aanmaak van eiwitten bij bacteriën te remmen met Zithromax, komt u uiteindelijk van uw infectie en de klachten van uw infectie af.

Het gebruik van Zithromax

Zithromax wordt voorgeschreven om verschillende soorten bacteriële infecties te laten verdwijnen. Het geneesmiddel wordt onder andere voorgeschreven bij chlamydia, gonorroe, een longontsteking, een middenoorontsteking, bronchitis, een keelontsteking, een bijholteontsteking, een huidinfectie en diarree door een bacterie.

Omdat Zithromax bacteriën bestrijdt, wordt dit geneesmiddel alleen voorgeschreven bij infecties door deze micro-organismen. Heeft u een infectie door een virus, dan krijgt u nooit Zithromax voorgeschreven.

Klik op de afbeelding voor meer informatie

Het gebruik van Zithromax alcohol

Gebruikt u Zithromax, dan zijn er geen specifieke regels waar u zich aan moet houden op het gebied van voeding en dranken. Hoewel het om een antibioticum gaat en antibiotica niet altijd goed combineren met alcohol, mag u gewoon alcohol drinken als u Zithromax gebruikt. Wel moet u er rekening mee houden dat u anders kunt reageren op alcohol door het gebruik van Zithromax, waarbij u bijvoorbeeld sneller aangeschoten wordt, sneller dronken wordt en gemakkelijker misselijk of draaierig kunt worden.

Wij raden u aan om op uw alcoholgebruik te letten als u Zithromax gebruikt. Omdat u anders kunt reageren op alcohol door het gebruik van het geneesmiddel, is het verstandig om niet te veel en niet te snel te drinken. Bij twijfel over uw gezondheid, kunt u beter helemaal geen alcohol drinken bij het gebruik van Zithromax. Medisch gezien mag dit wel, maar voor uw eigen gemoedstoestand kunt u de combinatie van Zithromax alcohol altijd vermijden als u zich hier prettiger bij voelt.

Het vermijden van Zithromax als geneesmiddel

U mag Zithromax gebruiken in combinatie met alcohol, maar dit betekent niet dat er helemaal geen regels zijn over het gebruik van dit geneesmiddel. Zithromax is niet voor iedereen geschikt en dit betekent dat bepaalde doelgroepen het gebruik van het geneesmiddel moeten vermijden. Doelgroepen die Zithromax beter niet kunnen gebruiken, zijn de volgende:

  • Mensen die overgevoelig zijn voor azitromycine of andere macrolide-antibiotica;
  • Mensen die overgevoelig zijn voor een van de hulpstoffen in Zithromax;
  • Mensen die borstvoeding geven.

Valt u onder een of meerdere van bovenstaande groepen, dan schrijft de arts een ander geneesmiddel voor om uw infectie te bestrijden. Valt u niet onder een van bovenstaande groepen, dan kunt u Zithromax zonder enige zorgen gebruiken. Let wel altijd goed op de combinatie van Zithromax alcohol, aangezien u anders kunt reageren op alcohol als u het geneesmiddel gebruikt.


Zithromax kopen zonder recept »